sklep • bistro • catering

Organic Corner Food Store & Bistro powstało w 2012 r.

Nasz sklep połączyliśmy z bistro. Sprzedajemy produkty ekologiczne i serwujemy dania kuchni roślinnej przygotowane w 100% z certyfikowanych produktów ekologicznych.
W 2017 roku rozszerzyliśmy swoją działalność o catering i przygotowywanie gotowych dań – a przed nami jeszcze wiele planów do realizacji. Wszystkim przyświeca jedna myśl:

Zawsze pysznie i zdrowo.

Michał Lachur

(aka Vegan Chef Michael David)

Szef kuchni roślinnej, weganin, amator żywności ekologicznej, miłośnik zwierząt. Odpowiada za smak i odrobinę szaleństwa w naszej kuchni. Kto zna Michała – ten wie, że to zdolna bestia 🙂

Michał prowadzi także warsztaty ekologicznej kuchni wegańskiej w szkole kulinarnej Cook Up.

Emilia Jewuła

Swoją przygodę z ekologią zaczęła…w agencji reklamowej. Podczas kampanii promującej żywność ekologiczną w latach 2007-2009 miała okazję poznać nie tylko arkana rolnictwa i przetwórstwa ekologicznego, lecz przede wszystkim nawiązać znajomość z producentami i innymi przedstawicielami rynku. Na co dzień możecie spotkać ją za ladą lub na zapleczu, skąd zarządza mikrokosmosem Organic Corner.

Emilia i Michał znają się od 20 lat – uczęszczali do jednej klasy w liceum.

Monika Ziąbska

W Organic Corner od samego początku. Zna wszystkie sklepowe tajemnice, wie co, skąd i kiedy 🙂 a jeśli czegoś nie znajdziecie w naszej ofercie – dajcie jej znać – szybko to zmieni!

Katarzyna Sikora

Spina kuchnię ze sklepem i odwrotnie. Dba o dobrą organizację i komunikację 🙂 Z wykształcenia doradca żywieniowy i dietetyczny, pracowała także jako trener personalny. W wolnym czasie zajmuje się uprawami permakulturowymi.

Joanna Rydzanicz

Absolwentka kierunku Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, prowadziła zajęcia promujące dobre nawyki żywieniowe wśród dzieci w fundacji Polskie Dzieci.Od rana zaraża wszystkich uśmiechem

Iwona Wojtanowska

Z wykształcenia polonistka, z pasji kucharz – na co dzień drugi filar naszej kuchni. Entuzjastka tradycyjnej kuchni w wegańskiej odsłonie.

Paulina Gawron

Studentka na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Miłośniczka gotowania i podróży. Orędowniczka zrównoważonej produkcji i idei zero waste.

Paweł Przecławski

Przywiezie, dostarczy, załatwi  – nasz niezawodny łącznik 🙂

Mamy powody do dumy, ale nie osiadamy na laurach.

Jesteśmy członkiem Polskiej Izby Żywności Ekologicznej, organizacji zrzeszającej przedstawicieli rynku żywności ekologicznej (rolnicy, przetwórcy, handel detaliczny, hurt).

Jesteśmy członkiem Polskiej Izby Żywności Ekologicznej, organizacji zrzeszającej przedstawicieli rynku żywności ekologicznej (rolnicy, przetwórcy, handel detaliczny, hurt).

„Najlepszy sklep z żywnością ekologiczną 2013”

„Najlepszy sklep z żywnością ekologiczną 2015”

w ogólnopolskim konkursie organizowanym przez Stowarzyszenie Producentów i Przetwórców Żywności Ekologicznej „Polska Ekologia”