Lunch

LUNCH

Zestaw lunchowy 2-daniowy (zupa 300 ml słoik + danie główne) – 28 zł
Zestaw lunchowy 3- daniowy (zupa 300 ml słoik + danie główne + deser) – 40 zł

Sprawdź nasze dzisiejsze menu: KLIK

Jak zamówić nasz lunch z dostawą do domu lub pracy?

  1. Zapisz się do Newslettera lub wyślij nam swój adres mailowy, a w każdą środę otrzymasz nasze menu na nadchodzący tydzień.
  2. Twój adres od tej pory będzie na stałe włączony do naszej listy mailingowej, oczywiście w każdej chwili możesz zrezygnować. Chociaż będzie nam Ciebie brakowało, to na pewno nie będziemy mieli tego za złe
  3. Swoje zamówienie odsyłasz do nas na adres mailowy: kontakt@organiccorner.pl najpóźniej do poniedziałku do godz. 9.30 z informacjami:
    • Datą dostawy
    • Daniem i jego pojemnością
    • Adresem dostawy i telefonem kontaktowym
    • Informacjami dodatkowymi dla kierowcy
  1. Nasz kierowca Damian dostarczy do Ciebie lunch w godz. 12.30 – 14.30.
  2. Dostawy realizujemy na terenie dzielnic: Mokotów, Ursynów, Wilanów, Ochota, Imielin, Natolin, Kabaty.
  3. W myśl zasady „zero waste” prosimy – w miarę możliwości – o zwracanie pustych słoików przy kolejnych dostawach.
 
Ponieważ codziennie mamy w ofercie inną zupę, danie główne oraz garmaż, nasza lista potraw jest bardzo długa.
 

Zupa słoik 450 ml – 16 zł, Zupa słoik 900 ml – 30 zł

( Krupnik z amarantusem , Ogórkowa z soczewicą, Barszcz ukraiński, Pomidorowa z quinoa i tofu, Tajska zupa dyniowa, Kapuśniak a la kimchi, Krem z buraka kokosowo-imbirowy, Cytrynowa z soczewicą, Krem
z marchwi i masła orzechowego, Regenerująca z 3 soczewic, Grochówka z soczewicą, Zupa dobra dla serca z orkiszem, czarną fasolą i tofu, Żurek gryczany z tofu wędzonym i kala namak, Zupa pomidorowa z soczewicą, mlekiem kokosowym i curry, Kanadyjska zupa ziemniaczana z soczewicą, Zupa gulaszowa z kluskami, Krem z białych warzyw)

Danie główne słoik 450 ml – 24 zł

(Kapusta w pomidorach z kminkiem i tempehem, Wegański sos boloński, Chili dyniowe z białą fasolą i quinoa, Dynia po jamajsku, Chilli sin carne, Leczo z tofu wędzonym, Wegańska carbonara z pieczarek z sosem śmietanowym z nerkowców i tofu – 28 zł , Pęczotto grzybowe, Bigos jesienny z grzybami leśnymi, Fasolka po bretońsku, Gulasz z boczniaków z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym, Gulasz z ciecierzycy, dyni
i jarmużu, Wegańska chana masala, Potrawka pomidorowa z quinoa i glonów kombu, Jaglanka z grzybami shittake , jarmużem i ciecierzycą, Curry z fasolki mung, Curry z sorgo i marchewki)

Wyroby garmażeryjne:
Kotlety gryczane 4 szt. – 24 zł
Racuchy orkiszowe z jabłkiem/bananem 3 szt. – 18 zł
Kluski śląskie 400 g – 20 zł
Kluski leniwe z tofu 400 g – 24 zł
Kopytka szpinakowe/ dyniowe 400 g – 22 zł
Kotlety jaglano-buraczane 2 szt. – 22 zł
Pierogi z soczewicą 10 szt. – 24 zł
Pierogi a‘la ruskie 10 szt. – 24 zł
Placki ziemniaczane 5 szt. – 19 zł
Placki z cukinii 5 szt. – 21 zł
Spring rollsy z sosem sojowym 5 szt. – 25 zł
Sajgonki z warzywami 5 szt. – 25 zł
Naleśniki z jabłkiem 2 szt. – 15 zł
Misa rozmaitości 450 ml – 19 zł

Wegańskie pasty do chleba:
Smalczyk z białej fasoli 240 g – 16 zł
Hummus 240 g – 22 zł
Pasta bezjajeczna 100 g – 13 zł
Twarożek słonecznikowy 100 g – 13 zł
Pesto z natki pietruszki 100 g – sezonowo – 13 zł
Pesto z jarmużu 100 g – sezonowo – 13 zł

Pozostałe wyroby własne:
Granola orzechowa/superfoods 250 g – 19 zł
Granola orzechowa/superfoods 500 g – 36 zł
Colesław z czerwonej kapusty, słoik 450 ml – 16 zł
Colesław z białej kapusty, słoik 450 ml – 16 zł
Surówka z kiszonej kapusty, słoik 450 ml – 16 zł
Buraczki tarte gotowane, słoik 450 ml – 12 zł
Kimchi słoik 300 ml – 19 zł
Kombucha smakowa 300 ml – 12 zł
Napar przeciwzapalny z kurkumy i imbiru 300 ml – 15 zł
Napar przeciwzapalny z kurkumy i imbiru 500 ml – 23 zł